Pardubický pivovar loni uvařil 70.000 hl piva, o desetinu více

Pardubický pivovar loni zvýšil produkci o více než deset procent a uvařil zhruba 70.000 hektolitrů piva. Prodej navýšila větší poptávka po sudovém pivu. ČTK to řekl Roman Marčák z marketingového oddělení pivovaru. 

"Zvýšení produkce sudového piva je reakcí na poptávku restaurací, jež hledají v ekonomicky složitém období pro své zákazníky kvalitní sudové pivo za přijatelnou cenu," uvedl Marčák. 

Pardubický pivovar, dříve Pernštejn, točí pivo ve stovkách restaurací především ve východních Čechách. Mají je i některé restaurace v Brně a Praze. Přes deset procent produkce pivovar vyvezl za hranice. Nejvíc piva prodal na Slovensku, Ukrajině a Německu. Tmavý speciál Porter 19° exportuje i do exotičtějších zemí, jako je Dominikánská republika. 
    
"V rámci naší současné produkce budeme zákazníkům nabízet další druhy balení, například multipacky s více druhy piva najednou. Chceme 14stupňový ležák Pardubický Taxis představit a nabízet jako sváteční pivo pro vhodné příležitosti v období kolem konání Velké pardubické," řekl Marčák. 
    
Pivovar loni investoval do výroby desítky milionů korun. Opravil například chladicí zařízení za 15,5 milionu korun nebo investoval do modernizace řízení varny a ovládání plniče lahví. Letos připravuje rekonstrukci automatické plnicí linky sudů a stáčírny sudů a skladovacích prostor. 
 
zdroj: ČTK